Terugblik 2019

In dit artikel neem ik je mee terug naar het afgelopen jaar. Vistechnisch gezien kan ik niet anders zeggen dat ik een fantastisch jaar heb gehad. Diverse records zijn gesneuveld en sportief gezien kon het niet beter.

De maand januari heb ik mij vooral geconsentreerd op baars, snoek en  snoekbaars. Diverse bellyboot sessies met o.a. Steven en Ron en samen met Sidney het grote water afgevist. De maand januari stond zeker niet in het teken van de aantallen, maar met diverse mooie grote vissen kon ik rustig spreken over een mooie start van 2019.

Februari vind ik persoonlijk de minst fijne maand. Dit is vaak, afhankelijk van het weer, een overgangs maand. De vissen zijn erg passief en azen nagenoeg niet. Uiteindelijk toch een paar leuke vissen kunnen vangen en zelfs de eerste korte karpersessie had ik ook te pakken. Gewoon even voor het huis!

Ondanks dat de maand maart nog behoorlijk wispulturig kan zijn, is dit vaak toch al een prima vismaand. De beginnende kracht van de zon doet op veel plaatsen het water al wat opwarmen waardoor de vis actiever begint te worden. Een leuke belly(boot) sessie samen met Andre en Sidney leverde diverse mooie vissen op.

Ook de eerste NKC wedstrijd met team HSV Weskapelle stond op het programma. Door het weer werd er besloten om uit te wijken naar het Noorzeekanaal. Ondanks de extreem harde wind, kon ik hier eigenlijk nog prima gevist worden. Met name op grote afstand (lees 100 m.+) viel er wijting, bot en steenbolk  te vangen. Met het behalen van een vierde plek tijdens deze eerste NKC (totaal 5 wedstrijden) hadden we een prima start.

Nog net even voordat het roofvisseizoen dicht ging, plande ik samen met Thijs Koopmans nog snel een allerlaatste vissessie in. Het werd een taai avondje, maar met deze dikke obesitas baars kon ik het seizoen niet beter afsluiten.

Waarschijnlijk herken je dit wel bij je vrouw/vriendin? Starend naar haar kast vol kleren en niet weten wat ze aan moet. Keuze-stres! Zoiets heb ik ook met vissen….. Ik vind namelijk zoveel visserijen leuk en weet vaak gewoon niet meer wat ik wil gaan doen. Zoveel keus en die keuzestres die start bij mij vaak ergens rond april en duurt tot november. HELP!

Vanaf juni is het roofvisseizoen weer in volle gang. Met de vlieghengel kon ik tijdens de start van het nieuwe roofvisseizoen een paar mooie snoekbaarzen vangen en o.a. samen met Rob kraaijeveld en Ramon de Laat konden we later werpend met creature baits diverse leuke vissen vangen.

Samen met Daniel Wijers hebben we een leuke opname gemaakt voor VisTv. Doel: Zeebaars vangen in het Europoort gebied. Een leuke ervaring om eens mee te maken en de zeebaars werkte gelukkig ook nog mee.

De fint was inmiddels halverwege de maand juni ook in grote getallen aanwezig. Jordy van der Tien en ik konden samen met de vlieghengel een behoorlijk aantal finten vangen.

Tussendoor ook een super leerzame visdag gehad met Mark Kuiper.

De maanden juli en augustus waren twee top maanden voor de zeebaars. Verschillende technieken wisselde elkaar af met mooie vangsten.

Ook stond een dag vissen samen met Andre Breukel en Rob kraaijeveld in de agenda. Al een hele tijd stond het vangen van een roofblei aan de vlieghengel op mijn verlanglijstje. Rob bood mij de kans om het tijdens onze visdag met de vlieghengel op roofblei te proberen. De eerste stek was meteen raak!

Verder vingen we deze dag met zn drieen een aantal hele leuke vissen. Kortom, super genoten!

In September kon ik samen met Ramon, Rob en Moes een paar hele leuke zeebaarssessies afvissen. Met regelmaat was het echt genieten geblazen langs het water.

Eind September had ik een interland toernooi in Weymouth (Engeland). Door de extreem harde wind kon er niet op Chesil beach gevist worden. Jammer, want dit is echt een locatie waar je als zeevisliefhebber graag wilt vissen. Uiteindelijk hebben we het toernooi op Preston beach gevist. Enorm genoten en weer een hoop geleerd.

De maanden oktober en november kunnen echt top maanden zijn voor zowel de zoet als voor de zoutwater visserij. Hier heb ik met diverse vismaatjes dan ook flink gebruik van gemaakt.

Het winnen van het Nederlands kampioenschap team vissen samen met team HSV Westkapelle was de kers op de taart van een geweldig 2019.

Na een paar hele leuke snoeksessies rond kerst kwam er een eind aan een prachtig visjaar.

Dit was mijn overzicht van 2019 kort samengevat. Een enorm breed diversiteit aan disciplines op zowel zoet als zout. Ik teken voor weer zo’n jaar!

Geef een antwoord