Van het zoete naar het zoute en weer terug.

Tijdens het typen van deze blog, besef ik mij meteen dat het al weer een tijdje is geleden dat ik wat van mij heb laten zien. Wel heb je over mijn visserij het een en ander voorbij kunnen zien komen op mijn Facebook en Instagram pagina.

Wat is de zomer eigenlijk voorbij gevlogen. Elk nieuw seizoen maak ik een planning en diverse doelstellingen die ik wil halen. De meeste zijn gelukt en voor sommige moet ik waarschijnlijk nog een jaartje geduld hebben om deze alsnog te halen. De afgelopen periode heb ik dus zeker niet stil gezeten. Veel uren langs en op het water zijn gemaakt. Vaak met succes en heel soms ook een blankje tussendoor. Tjsa, dat hoort er soms ook bij helaas. Naast de vele visuren, ben ik ook bezig geweest met het maken van artikelen voor de Beet en de Zeehengelsport.

De afgelopen maanden zijn er al diverse artikelen verschenen in deze bladen. Zo kon je afgelopen uitgave van de Zeehengelsport een artikel lezen over het vissen op het strand van de Maasvlakte2. En in de Beet stond een leuk artikel over het vissen op roofblei. Binnenkort verschijnt er een nieuw artikel over het beginnend vliegvissen op zeebaars in de Zeehengelsport. Heb je altijd al een keer willen vliegvissen op zeebaars? Maar weet je (nog) niet goed waar je allemaal rekening mee moet houden. Houd dan zeker de nieuwe uitgave van de Zeehengelsport in de gaten. Ook heb ik een onwijs gave reportage gemaakt over de dobber visserij op zeebaars met specialist Rob van Middelkoop. Wat, hoe en wanneer lees je later. Dit en nog heel veel meer leuke dingen komen er aan. Houd mijn website dus in de gaten!

Hieronder een overzicht van wat diverse, mooie en bijzondere vangsten.

Samen met Tim van Putten heb ik paar leuke vliegvissessies gemaakt. Ondanks dat de visserij zeker niet altijd makkelijk was, hebben we samen toch wat leuke en bijzondere momenten mogen beleven. Tim wist met regelmaat toch een zeebaarsje te vangen. Het waren dan niet altijd de grootste, maar zeg nou zelf. Elke vis aan de vlieghengel is een feestje, toch?

Dat moment voor de foto….

De grote beloning (na vele meters en uren) was toch wel deze vis. De aanbeet van deze vis zal ik niet snel meer vergeten. Wat was die hard! De streamer viel neer op het water, ik stripte de lijn nog geen twee keer en een harde klap van de staart aan het wateroppervlak was wat vooraf ging toen ik deze vis haakte. Wat een gevecht was dit! Thanks voor de brute plaatjes Tim!

Een bellyboot in de late namiddag zorgde voor een onwijs leuke sessie. Als snel ving ik een paar kleine vissen, maar daarna werd het een lange tijd rustig. Toen ik ze eenmaal weer had gevonden, kwamen de aanbeten achter elkaar. Met een paar leuke bonusvissen was dit weer een topdagje!

Wat zijn die aanbeten hard op 3 meter water!
Prima baars op de dropshot!

Wat een fanatieke knaapjes zijn dit toch. Ik ging een dag met Jaider en Ramon op pad achter de karpers aan. Ze wisten allebei een mooie karper te vangen en stonden altijd voor elkaar klaar wanneer er hulp welkom was. Meer info over deze leuke reportage volgt later.

Jaider (links) Ramon (rechts)

Klaas wilde graag eens mee met de bellyboot. Gaan we regelen. Zomerse temperaturen, weinig wind en veel vis! Klaas heeft een nieuwe hobby!

In het begin onwennig. Maar later alsof hij nooit anders doet!
Double Hook!
Klaas met een knappe baars!
Wat een kleuren! En die aanbeet, POK!

Bonus vis tijdens een avond sessie met de bellyboot.

Mijn visserij nummer 1 blijf nog altijd het vissen op zeebaars. Tot heden is het een goed seizoen. Hele leuke sessies en mooie zeebaarzen zijn al voor de camera verschenen. Ook heb ik veel verschillende technieken gebruikt de afgelopen periode. Soms zijn er momenten dat je met aas simpelweg meer actie krijgt. Wanneer je in zo’n periode zit, moet je gewoon schakelen.

Dobber sessie met Max
Eerste worpje net achter de stenen. Hangen!!
Tijdens het maken van een reportage over de dobber visserij op zeebaars met Rob van Middelkoop, kon ik het niet laten om ook even een hengeltje uit te werpen.
Super gave plaat en een hele leuke reportage met dikke foto’s over de dobber visserij op zeebaars met Rob.
Zoutwaterrover nummer 1!
Opnieuw één van de vele mooie vissen voor de camera.
”stone”less vissen tussen de stenen kan heel effectief zijn!! Later meer hierover!
Genoeg van dit slag zeebaarzen dit seizoen.
Max met een mooie zeebaars tijdens een dobber sessie. Man, het leek soms happy hour. Genieten geblazen!
Een van de grotere zeebaarzen tijdens mijn laatste sessie met Max.

Genoeg moois dus de afgelopen periode. Hopelijk komt die ene echt grote zeebaars nog voorbij. Zo niet, volgend jaar nieuwe kansen. We zullen het zien. Volgende week vertrek ik naar Weymouth (Engeland) waar de Interland kustvissen zal plaatsvinden. De voorbereiding is al in gang gezet!

Geef een antwoord