Najaarsvisserij

Leuk polder snoekje op een Hollow Belly Shad van Berkley.

Buurjongens Ramon en Jaider zijn nog altijd lekker fanatiek aan het vissen. We zijn nog met z’n drieën een ochtendje op pad geweest. De visserij was behoorlijk moeizaam, Ramon verspeelde er ééntje en een volger voor mij was alles waar we het mee moesten doen. In de middag zijn de jongens samen nog even wezen struinen. Zoals wel vaker krijg ik regelmatig mooie foto’s opgestuurd van recente vangsten. Zoals nu ook! Beide wisten ze een mooie snoek te vangen. Ga zo door jongens!

Ramon met een mooie snoek.
Jaider met een mooie snoek.

Samen met Sidney een dagje op het grote water werpend wezen vissen. De omstandigheden waren ”snoekachtig” goed. Bewolkt, af en toe een bui en prima helder water. De dag begon met een hoop regen waardoor we wat later de haven uitvoerde. Eenmaal op het water werd het snel droog en onze visdag kon beginnen. De snoeken hadden er behoorlijk veel zin in. Althans, ze waren behoorlijk nieuwsgierig. Extreem veel aanbeten, volgers tot letterlijk onder de hengeltop, maar die laatste alles vernietigende klap bleef meestal uit. Apart toch wel. Zulk soort dagen zet je altijd wel weer even aan het denken. Vissen we wel met het juiste kunstaas? Vissen we te groot, of misschien wel te klein? Moet het sneller of juist langzamer Ach.. hoe het toen beter kon zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen. Maar dit soort dagen houd je wel scherp voor de volgende keer. Was leuk Sidney!

Leuke snoek, deze bleef wel hangen.
Sidney pakte al snel de eerste.
Deze liet zich toch verleiden aan de Aba Garcia Mcmio

De zeebaars was nog aardig van de partij. Samen met vismaatjes Ramon, Rob en Moes een paar hele leuke zeebaarssessies gehad. Ook het formaat mocht er best wezen.

Geloof me, er is niets zo verslavend als een aanbeet van dit soort vissen!
De 4″ Hollow Belly shad ging als een rakket.
De avond visserij was duidelijk effectiever.
Zelfs meerdere dubbels !

6 november ben ik samen met Mark achter de zeebaars aangegaan. Proberen gericht op groter formaat zeebaars te vissen vanuit zijn boot. Die missie was aardig gelukt moet ik zeggen. Oke, nog niet zo een waar we op gehoopt hadden, maar toch al een paar hele fijne vissen. Veel geleerd, diverse mooie vissen en een paar hele gave platen was het resultaat. Thanks Mark!

Mark met een toffe zeebaars.
Ze beginnen nu wel echt dik te worden.
Nog even een net voor het donker.
De mooiste van de dag.

Geef een antwoord