Roofvis modus

Het gesloten seizoen zit er weer op en de shads en streamers voor de zoetwaterrovers mogen weer uit de kast. Het was immers weer een tijdje geleden dat ik samen met André erop uit was geweest met de bellyboot. Ik keek daarom éxtra uit naar weer een nieuw roofvis (ochtend)avontuurtje op één van ons favoriete water.

De weersvoorspellingen waren extreem. Volle bak zon en temperaturen rond de 30 graden. We besloten daarom om extra vroeg te beginnen. Tijdens het oppompen van mijn Berkley Bellyboot, voelde ik de eerste zweetdruppels al over mij rug naar beneden naar glijden. En het is pas half zes(!) in de ochtend, de dag moet nog beginnen! De trui kon in ieder geval achterblijven in de auto. Scheelt toch weer sjouwen.

Eenmaal te water, begonnen we beiden met een shadje al verticalend richting het gebied te varen waar ik in het verleden al eens succes had gehad. André wist vrijwel meteen zijn eerste snoekbaars van de dag te vangen. Nog geen grote, maar de eerste vis is altijd welkom. Op wat aanbeten na en een vervelende snoek die de lijn doorbeet, bleef het lang stil. Pas na anderhalf uur kon ook ik mijn eerste vis vangen. We besloten kort hierna om meteen maar naar de plek toe te varen die we al voor ogen hadden.

Vers van het nest.

Eenmaal aangekomen op deze stek verraadde het grote aantal symbolen op onze Raymarine dragonfly fishfinders de aanwezigheid van vis. Dit geeft vertrouwen! De symbolen op het scherm hadden er blijkbaar behoorlijk veel zin in, want eigenlijk vanaf het moment dat we ze zagen gingen de hengeltoppen met enige regelmaat krom. André schakelde over naar een dropshot hengel en kon zo het gebied secuur uitvissen. Dit leverde hem een aantal mooie vissen op, waaronder deze snoekbaars.

Mooie snoekbaars voor André

De snoeken hadden er ook behoorlijk veel zin in vandaag!
Het nadeel van Fluorocarbon is dat deze lijnsoort niet tegen tandjes kan. Gelukkig zat de haak netjes in de bovenlip van deze snoek.

Na een paar leuke vissen op de shad, schakelde ik over naar de vlieghengel. Ik had een plaatje gevonden waar ik met de shad een paar baarzen ving. Zodra ik met mijn zelf gebonden streamer over deze plaat viste, ging het compleet los. Diverse leuke baarzen en mooie snoekbaarzen konden de snel gestripte streamer niet weerstaan.

Feest!!! Opnieuw een mooie snoekbaars op een plaatje waar nog geen twee meter water staat.
Wat is dit toch leuk!
Wanneer je dit soort trosjes met mosseltjes tegenkomt, dan weet je dat de vis nooit ver kan zijn.

Niet alles was groot, maar de harde, felle aanbeten werkten verslavend. André bleef ze ondertussen aan de dropshot lekker vangen.

Vis, zon en goed gezelschap. Wat wil een mens nog meer?
Prachtige sport op de vlieghengel. En die aanbeten….Prachtig!

Wat was dit toch weer een heerlijke sessie. Het was weer even geleden dat we samen zo goed hadden gevangen. Daarnaast zorgden de variatie van klein en groot, de drie soorten vis en het prachtige weer voor een meer dan geslaagde dag.

De volgende dag ben ik in de avond nog even alleen op pad geweest. Aangezien we de vorige dag de aanbeten niet ver van de oever kregen, leek het mij onwaarschijnlijk dat het van de kant niet zou lukken. Vanaf de eerste worp verraadde een snoek de aanwezigheid van vis. Daarna volgden regelmatig aanbeten van kleine baarsjes en wist ik uiteindelijk ook nog een snoekbaarsje te vangen.

Leuk snoekje op licht materiaal.
Genoeg van dit formaat baarsjes.

Omdat de flow er op deze stek behoorlijk in zat en je het er maar van moet nemen wanneer er goed vis zit, ben ik de dag erna nog een keer teruggegaan. Dit keer niet alleen, maar samen met Rob Kraaijeveld en Ramon de Laat. Rob schoot een paar hele mooie plaatjes deze avond. Rob, bedankt!

De Abu Garcia Mass Beat spin 5-20 gram.
Mijn favoriete hengel voor dit type visserij.
Prachtige snoekbaars!
Snoekbaars incoming!

Ramon met zijn eerste snoekbaars(je)

Soms vis je een paar dagen niet en soms vis je bijna alle dagen van de week. Zo’n week was het nu. Vandaag (5 juni) stond een leuke visdag met Mark Kuiper op het programma. Hoe leuk is dat?! Voor diegene die Mark niet kent, check even zijn instagram pagina @mark_kuiper. Het plan was om op zijn boot achter de snoek aan te gaan. Mark had immers deze week vrij en had al diverse mooie vissen gevangen. Goede kans dat het vandaag ook zou gaan lukken.

Mark wist al snel een hele mooie snoek te vangen. Een prachtige dikke dame kon zijn swimbait niet weerstaan. Niet veel later kwam ook zijn tweede meter snoek aan boord. Even snel een paar mooie plaatjes schieten en de vis mag weer terug. Mark stelde voor om deze drift nog een keer opnieuw te doen. Dat leek me geen slecht plan. Na twee mooie vissen en wat aanbeten, leek mij dit een prima idee. Op een aanbeet en een volger na bleef ik ook deze drift met lege handen. Mark deed het een stuk beter en wist opnieuw een hele mooie snoek te vangen. Later haakte ik wel één van de grotere vissen van de dag. Na een enorm harde aanbeet vlak voor de boot, schoot de vis na enkele seconden van de haak. Balen!

Uiteindelijk hadden we een paar hele mooie vissen in de boot en ik mocht vooral als fotograaf figureren. Achja, ook dat hoort er soms bij. Gelukkig kan ik er ook enorm van genieten als een vismaat een mooie vis vangt. En het schieten van mooie plaatjes is natuurlijk geen straf!

Deze dag samen met Mark was erg leerzaam. Ondanks dat hij aanzienlijk meer vissen had gevangen heb ik het erg naar mijn zin gehad. Ik krijg nog een revanche heeft hij mij beloofd. Dus daar kijk ik dan ook alvast naar uit.
Hieronder diverse foto’s van deze prachtige dag. Enjoy!

Let the game begin!
Prima start van de dag lijkt me zo.
Bam!
Dikke bak alert!!
Zodra het watertemperatuur warmer wordt is het beter de vis z.s.m. weer terug te zetten.
Mooie snoek voor Mark

Prima baars!
Check die kop!!!!
De nieuwe Abu Garcia Revo Beast, licht, sterk en oerdegelijk!
Hellhound is the name…
Double strike!
Prachtige meter-snoek voor Mark

6 juni stond de, al lang geplande, opname voor Vis tv XL op het programma. Het doel: zeebaars vangen met kunstaas in het Europoort gebied. Ik ben tijdens deze opnames samen met Daniël Wijers op pad geweest. Super aardige gast en ook nog eens een hele goede visser. Dit moet wel goed komen. Ik moet heel eerlijk zeggen dat het best spannend is zo’n dag. De hele dag een camera op je snufferd en hopen dat je een visje kunt vangen. Gelukkig is het uiteindelijk allemaal goed gekomen. We hebben meerdere zeebaarzen weten te vangen en leuke beelden kunnen filmen. Ik ben erg benieuwd naar zondag 30 juni, want dan wordt deze aflevering uitgezonden om 09.00 uur op RTL 7.

Even een ”crew” foto tijdens de opname van Vis tv XL.

De eerste vis voor mij voor Vis tv XL. De druk is er nu wel een beetje vanaf.

Na de opnames ben ik snel naar huis gegaan om onze hond (Mila) op te halen en even snel een cooling down sessie te doen. Wat een week was dit!

Kijk altijd naar de vis baas als je een foto neemt…

Geef een antwoord