Roofvis modus

De afgelopen week heb ik me vooral bezig gehouden met het vissen op snoek, snoekbaas en baars. Samen met Jordy van der Tien heb ik vorige week een dag op één van de vele rivierplassen die ons land kent, op baars gevist. Jordy met de vlieghengel en ik heb de dag gecombineerd met de vlieg- en spinhengel. Ondanks het prachtige weer, bewolkt maar weinig wind, was de visserij taai. De start van de dag beloofde wél heel veel goeds. In een mooi hoekje van de plas, waar de bomen en takken wat meer aanwezig waren en er met de vlieghengel wat lastiger te vissen was, besloot ik dit hoekje met de spinhengel uit te vissen. Met een creature bait in combinatie met een bottem jigging sinker, kamde ik dit hoekje uit. Mijn tweede worp leverde al meteen een prachtige baars op. Wow, wat een start! Even een paar mooie foto’s met op de achtergrond wat bomen met kale takken die in het water staan (alleen de zon die ontbrak, anders zou je toch zeggen dat je ergens in de mangroves aan het vissen ben geweest). Vervolgens de vis weer netjes terug gezet. Daarna bleef het lang stil, heel lang… Misschien dat de hoge waterstand ermee te maken dat de baarzen er niet zoveel zin in hadden. Achja, dat hoort er soms ook bij. We gaan snel nog een keer terug om te zien of ze dan beter willen bijten!

Prachtige baars
Baars snoepjes. Als je deze vangt, dan weet je normaal gesproken dat je goed zit.
Tsja, je moet wat als ze niet willen
Sfeer plaatje gemaakt door Jordy

In de polders hadden ze er wel behoorlijk veel zin in. Geen kneiters van snoeken maar wel volle bak actie gehad. Zelfs één keer tijdens het boven halen van de shad, kwam de snoek letterlijk uit het water om hem te pakken. Deze werd overigens wel gemist, maar de worp erna was het bingo. Met name de Berkley Hollow Belly shads (laatste tijd veel succes mee gehad) en de Wakebull voor de extreem ondiepe watertjes, waren weer een groot succes.

Afgelopen weekend ben ik nog even alleen op pad geweest met de bellyboot. Het was werkelijk volle bak genieten op het water. Het voorjaarsgevoel zat er lekker in, eindelijk! Windstil en met het zonnetje in m’n gezicht was het heerlijk vertoeven op het water. De vissen kwamen wat laat op gang, maar uiteindelijk kon ik toch nog een paar mooie snoekbaarzen vangen. Zeker deze prachtige baars was meer dan welkom!


Geef een antwoord