Vissen op grote baars

Social media staat momenteel vol met foto’s van grote baarzen. De ene vijftiger na de andere vijftiger wordt er om je oren geslingerd. De drang en wil om achter deze prachtvis aan te gaan is groot, er is gewoon geen ontkomen aan. Het is dan ook extra leuk dat je weer eens mee kan met één van je vismaten het grote water op. Op zoek naar baars!

Het is half negen in de ochtend en de boot is getrailerd. Er staat weinig wind en het zonnetje begint langzaam kracht te krijgen. We vertrekken richting de eerste stek. Hier kan onze eerste vissessie samen in 2019 beginnen. Al snel krijgen we te maken met de nadelen van temperaturen rond het vriespunt in combinatie met water. Dicht gevroren oogjes en lijnrollen! Regelmatig moet het materiaal weer ijsvrij worden gemaakt om verder te kunnen vissen. Afijn, er valt weinig te klagen. Ondanks dat de aanbeten (nog) niet echt op gang kwamen, was het voor de rest prachtig weer. Weinig wind en een heerlijke zonnetje brandend in onze rug. Na een uurtje of twee was daar dan eindelijk de eerste baars voor Sidney. Ondanks dat dit niet echt een typische (dikke) winterse baars was, was deze baars meer dan welkom.

Niet heel veel later kreeg ik een behoorlijke tik, stijf onder mijn hengeltop. Ik mis eerst de vis, maar nog geen halve seconde later stond ik dan alsnog met een kromme hengel. Kijk! Dit is zo’n baars waar je het allemaal voor doet. Niet beestachtig groot, maar tonnetje rond. Wat een prachtvis! Snel een paar foto’s en de vis kan weer terug

Daarna was het vooral zoeken naar de vis. Shads in alle kleuren en soorten werden te water gelaten, maar moeizaam konden we een aanbeet afdwingen. Totdat Sidney zijn zoveelste worp van de dag deed. Zijn shad raakt het water, zinkt af naar de bodem, maar de shad zou de bodem niet halen deze keer. Voordat hij het zelf in de gaten had, stond hij met een kromme hengel. Heel even dachten we dat het om een snoek ging. Maar toen de vis zich heel even voor het eerst liet zien, kwam daar die brede grijns. Dit is zo’n vis waar je het water voor op gaat. Na een felle dril kon ik de vis snel voor hem scheppen. Even meten, een paar foto’s en natuurlijk gaat deze vis daarna weer snel terug.

Ook na deze vis blijft de visserij taai. Hier en daar een aanbeet en soms een vis. Sidney wist met zijn gevangen vissen nog wat van deze dag te maken. En ik mocht figureren als fotograaf. Dat doe ik dan ook heel graag😉. Sid, bedankt voor de leuke dag!


Geef een antwoord