Fintenbal met Jordy

Er zijn vissoorten die zich niet makkelijk laten vangen, maar als er één vissoort is die echt iedereen kan vangen is het wel de fint. Wanneer er grote scholen met fint de riviermonding op trekken, kan het behoorlijk feest zijn. Maar voordat we op fint kunnen vissen, moet er eerst gebonden worden!

De vangsten van fint waren tot op heden nog niet heel geweldig. Wisselende vangstmeldingen en nog geen berichten dat de fint echt los is. Eind juni, volle bak zon in combinatie met een goed tij. We gaan het vanavond gewoon proberen! Toen we op de stek arriveerden, beloofde het gebrek aan auto’s (=vissers) niet veel goeds. Normaal gesproken wanneer je in deze periode op bekende fintstekken aankomt, kun je over de mensen lopen. Dit was vanavond zeker niet het geval! Een enkele spinvisser en een verdwaalde zeebaarsvisser was alles.

Nadat de auto was geparkeerd en we onze eerste blik over het water konden richten, verscheen er bij beiden een brede glimlach op het gezicht. Meteen zagen we veel activiteit aan het wateroppervlak. Fint is in town! Dit gaat een mooie avond worden met veel vis, daar waren we wel van overtuigd. Snel onze waadpakken aantrekken, vlieghengels optuigen en als de bliksem naar het water. Zoals verwacht duurde het niet lang voordat de finten ons om de oren vlogen.

Verre worpen leverde meer vis op.
Jordy met opnieuw een kromme hengel.
Dit zijn serieuze finten!

Wat een vis! Volgens mij hebben we zelden een worp zonder aanbeten gehad. We zijn inmiddels een uurtje bezig en zijn de tel volledig kwijt. Op een spinvisser na, hebben we deze school met finten helemaal voor onszelf. Heerlijk!

De lijn flink laten afzinken en vervolgens snel binnen strippen. Dat is de manier om fint met de vlieg te vangen.
Hangen!
Mooie fint op de vlieg.
Wat een feest vanavond!
Zeebaars, bijvangst tijdens het vissen op fint.
Een rivierprik op deze fint
Fish coming in!!

Wat een vis! En wat een geweldig spelletje blijft dat toch met de vlieghengel! Samen hebben we zeker meer dan honderd finten gevangen. De vele missers die je ernaast nog eens hebt, is al geweldig. Vele malen ‘OOEEEEE!’, ‘AAAAAA!’ en ‘Hangen!’ kwamen voorbij vanavond. Dat maakt het vissen op deze vis zo ontzettend leuk. Houd er wel rekening mee dat de fint behoorlijk kwetsbaar is. We vissen zonder weerhaak en proberen de vis zo veel mogelijk in het water te onthaken. Probeer het eens, enjoy!

Geef een antwoord