1e NKC Noordzeekanaal

16 maart stond de eerste NKC voor 2019 op het programma. 22 teams die strijden voor de titel Nederlands kampioen en een WK ticket voor 2020 die zal gaan plaatsvinden in Portugal.

Vanaf 1 januari jl. zijn Klaas Winter en ikzelf onderdeel geworden van het zeevis team Westkapelle 1. Een ervaren maar zeer jong team met mooie ambities. We kijken daarom met veel vertrouwen uit naar de toekomst en zullen altijd voor het hoogst haalbare gaan.

Omdat de weersvoorspelling (en die klopte achteraf ook) zeer slecht waren (windkracht 6 tot 7 met harde windstoten) werd er besloten i.p.v. op Noordwijk te gaan vissen, de wedstrijd naar het Noorzeekanaal te verplaatsen. Dit was naderhand ook een goede beslissing. Gelukkig werd deze beslissing een paar dagen voor de wedstrijd al bekend gemaakt door Sportvisserij Nederland, zodat we ons materiaal konden aanpassen en zo goed voor de wedstrijd konden verschijnen. De wedstrijd liep wat wisselend bij iedereen. De vis bleek over het algemeen van ver gehaald te moeten worden en wanneer de vis even een bijt-momentje had, moest je zorgen dat je er een paar kon vangen. Uiteindelijk had iedereen meerdere stuks weten te vangen. Frank Peene wist er zelfs 17 te vangen en scoorde een 2e plaats in het vak. Klaas Winter en ik wisten met 8 en 7 stuks een 4e plaats in het vak te vissen. Joeri Minderhoud scoorde een 9 in het vak met 6 vissen en Jackie Minderhoud een 11e plaats met ook 6 vissen. Met het team scoorde we een nette 4e plaats.

Met deze klassering hebben we een goede start gemaakt en kunnen we met alle vertrouwen uitkijken naar de volgende wedstrijd. De tweede NKC zal gevist gaan worden op 4 mei aan het strand van Hoek van Holland.

bron: Marijn Zaal Sportvisserij Nederland


Geef een antwoord