Vol in de race voor W.K. ticket 2020 Portugal!

Zaterdag 4 mei stond de tweede NKC (Nederlands korps competitie) op het programma. Na een goede start in het Noordzeekanaal moest vandaag een volgende stap worden gezet richting de top twee, om zo uit te kunnen blijven kijken naar een W.K. ticket voor 2020.

Het toeleven naar een belangrijke wedstrijd als deze is altijd leuk. Zo’n wedstrijd speelt al wekenlang in het team. De tactiek en onderlijnen worden doorgenomen en behaalde resultaten in het verleden op Hoek van Holland worden doorgenomen. Zo zijn we op alles voorbereid.

Iedereen treft de laatste voorbereidingen voor het startsignaal.

Het weer voor deze wedstrijd was prima. De soms stevige noordwestenwind zorgde voor een behoorlijke golfslag. Ikzelf ben wel voorstander van dit soort omstandigheden. De beweging en de kennis van het lezen van het water, kan je vaak helpen bij het vinden van vis.

Harde wind, ruige golven en schuim in overvloed.

De vangstmeldingen waren op voorhand niet bepaald gunstig. Maar goed, vandaag is een nieuwe dag! De start was meteen goed voor ons team. Klaas en ik konden direct de vis vinden. Het waren dan wel geen grote, maar de eerste vis op je kaart kunnen noteren is goed voor het vertrouwen en voor het team!

Het duurde even voordat we een derde teamlid met vis konden noteren. Het was Frank die met de melding kwam dat hij twee vissen had gevangen. Kijk, dat gaat lekker! Het was zaak voor ons (Frank, Klaas en ik) om in de vis te blijven en snel een belangrijke vierde man met vis erbij te laten noteren. Na 2,5 uur kwam Joeri met de verlossing dat hij z’n eerste vis had gevangen. De vangsten waren in de breedte erg mager, zeker in vak A (vak van Joeri). Zijn vis was dus heel belangrijk voor de punten. Inmiddels deden we met drie man mee voor vakwinst en hadden we vier man met vis. Alles liep dus lekker voor ons team!

Helaas had Marijn vandaag een slecht nummertje geloot en kon hierdoor geen rol van betekenis spelen voor het team. Inmiddels liepen we richting het eind van de wedstrijd en Joeri kon een belangrijke tweede vis op zijn kaart bij laten schrijven. Frank, Klaas en ik hadden alle drie op dit moment rond de acht vissen. We wisten dat we met deze aantallen meededen in de top vandaag.

Donkere wolken met soms winterse neerslag.

Uiteindelijk had Frank 9 vissen in vak C en dat leverde hem een 3e plaats op in het vak. Klaas en ik hadden met 9 en 12 vissen beiden een mooie vakwinst(!) te pakken en Joeri had de schade meer dan beperkt gehouden met een keurige 11e plaats in vak A.

Met deze scores wisten we dat we een goede volgende stap zouden gaan zetten richting de top in het (tussen)klassement. Maar wat de score precies zou zijn, dat liet nog even op zich wachten.


Na het bekend maken van de uitslag, bleek dat we deze NKC op Hoek van Holland een tweede(!) plaats hadden behaald. En met deze klassering stegen we van een vierde, naar een derde plaats in het (tussen)klassement. Dit is voor ons een goede stap om zicht te blijven houden op een ticket voor het Wereldkampioenschap kustvissen voor teams in 2020! Twee wedstrijden hebben we goed doorstaan, nog drie te gaan!


Geef een antwoord