Yuki master

Yuki master 2018

Een illusie armer en een bittere ervaring rijker. Dat is de status die we over hebben gehouden aan de Dutch Yuki Masters 2018 in Noordwijk.

De weersvoorspellingen waren op voorhand voor de visserij niet goed. De zon en een matige oosten wind zouden niet veel positiefs bijdragen aan de vangsten. Afgelopen vrijdag ben ik samen met Klaas Winter richting Noordwijk vertrokken om nog even snel te trainen. Het was immers alweer een hele tijd geleden dat we hadden gevist op Noordwijk, dus even een korte training zou geen kwaad kunnen. Tijdens de training bleek wel dat het veel zoeken geblazen was. Veel geprobeerd en mondjesmaat kwam er hier en daar een visje boven. Goed, we hebben lekker getraind en waren klaar voor de Yuki Master. De eerste dag hadden we plaats C4. Na het startsignaal vlogen onze lijnen naar plek van bestemming. Na twee uur nog geen vis te hebben gevangen wisten we dat het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden voor ons. Onze hele hebben en houden uit onze onderlijnen map had het water ondertussen al gezien, maar het wilde gewoon niet lukken vandaag. Balen, met een slechte klassering moesten we de strijd om de top al snel naast ons neer leggen. De tweede wedstrijd hadden we plek D1. Eigenlijk verliep deze wedstrijd theoretisch hetzelfde als dag 1. Alleen konden we iets meer maatse vis aanbieden. Maar dit was lang niet genoeg voor een goede klassering. Ook deze dag konden we geen potten breken en eindigde uiteindelijk op een 25ste plaats.

Kort samengevat was dit simpelweg niet ons toernooi. Niets lukte en na drie dagen vissen weten we eigenlijk nog niet wat we fout hebben gedaan. Was het domme pech? verkeerde onderlijnen? Verkeerde tachtiek? Wij weten het niet. Dat hoort er helaas soms ook bij. Gelukkig zijn dit soort dagen zeldzaam en krijgen we altijd nog een volgende kans. En die kans grijpen we de volgende keer met beide handen aan! Via deze weg nogmaals de felicitaties aan de winnaars en iedereen bedankt die dit prachtige evenement waar hebben kunnen maken. Tot volgend jaar!

 

 

Geef een antwoord